fbpx

Tapete za svaku prostoriju u domu

U skladu sa aktuelnim trendovima u industriji tapeta ali i sa, već dobro poznatom, psihologijom boja, delimo sa vama najbolje dizajne tapeta za najvažnije prostorije u vašem domu. Prostorije u kojima provodite najviše vremena zaslužuju dizajn koji će odisati udobnošću i balansom.

Odabir prave boje i dezena tapeta utiče na atmosferu u prostoriji, percepciju prostora, harmoniju sa nameštajem, bolji raspored svetlosti u prostoriji ali oslikava i vaš lični stil u uređenju doma.

S obzirom da su ukusi različiti, pre izbora tapeta, potrebno je da definišete svoj jedinstveni stil, sklonosti i želje. Nakon toga možete istražiti na koji način odabrani stil pretočiti u dizajn vašeg doma. Zamislite zidove u prostoru kao ogromno prazno platno na kojem možete da izrazite sebe. Postavljanje željenih tapeta je odličan način da unesete boje, printove i materijale u dom, kako biste stvorili atmosferu koja vam prija.

Naravno, postoje neka opšta pravila koja vam mogu olakšati izbor. Na primer, mekana i mirnija boja tapeta sa minimalnim dizajnom može učiniti male prostore većim i opuštenijim. Topliji tonovi uz uzorke od drveta mogu dati većim prostorijama udobnost i mir. Postoje određene boje koje trebate koristiti pažljivo (ili čak uopšte ne koristiti) ako je vaš cilj pretvoriti vaš dom u smirujući raj za vas i porodicu. Primer je da u svojoj spavaćoj sobi izbegavate tapete jarko crvene boje. Ova energična boja može uticati na vas da budete uznemireni ili isrpljeni. Ako ipak želite neku toplu boju u spavaćoj sobi, dobra alternativa bi bila pastelno roze boja. Ukoliko je u pitanju manja prostorija, birajte svetle i prozračne boje tapeta koje stvaraju iluziju većeg prostora. U njima se igrajte i sa svetlošću, tapetama koje imitiraju reflektujuće sjajne površine ili ogledalima. Možete ih postaviti i samo na jedan zid sobe, a za ostatak zidova koristite neku svetlu boju. Takav zid zovemo akcentnim. Pobrinite se da to bude onaj koji se može videti iz drugih soba, kao što je zid naspram vrata spavaće sobe ili trpezarije. Na taj način će pružiti snažan vizuelni efekat i svako će moći da uživa u njemu, svaki put kada prolazi.

6.500 RSD

Pored boja i dezena, prijatnijoj atmosferi u domu doprinosi i osvetljenje, dekoracija i sitni detalji. Moderne sijalice, jastuci, sveće, biljke, slike i drugi detalji čine da dom bude prava oaza mira za vas i vaše najbliže.

U nastavku su neki od naših predloga i ideja koje će vas, nadamo se, inspirisati i olakšati vam put ka stvaranju svakodnevnog ugodnog okruženja u vašem domu.

Tapete za dnevnu sobu

Dnevna soba je verovatno mesto gde provodite najviše vremena i prostorija u koju prvo ulazite pri ulasku u dom, nakon napornog dana. Takođe je i mesto gde dočekujete goste, družite se, opuštate se, i zato je bitno da dizajn sobe ostavi utisak dobrodošlice, mira i opuštenosti. Moderne dnevne sobe zahtevaju dizajn koji je fleksibilan i koji uspešno balansira između svakodnevne udobnosti i zabave. Tapete za ovu priliku trenutno dodaju karakter i teksturu sobi, pomažući vam da stvorite prostor koji odiše dobrodošlicom i udobnošću, bez obzira na priliku.

Pastelna mint zelena ili meka ljubičasta tapeta su klasične boje koje su često prvi izbor za dnevni boravak. Umirujuće boje koje podsećaju na vedro nebo ili plavo morsko prostranstvo, mogu biti umirujuće za oči, pogotovo ako se iskombinuju sa odgovarajućim osvetljenjem. U pogledu popularnih motiva na tapetama, izdvajaju se motivi biljaka, geometrijski uzorci ali i motivi koji imaju teksturu, poput cigle ili kamena.

Dnevne sobe se takođe često biraju kao prostor za akcentne zidove – isprobana i testirana tehnika dizajna enterijera koja daje zidovima dodatnu istaknutost i šarm. Bez obzira da li je iza kauča ili na suprotnom zidu, korišćenje tapeta za akcentne zidove u dnevnoj sobi može dati ovom važnom prostoru dodatnu draž i karakter.

Tapete za kuhinju

Retko koja druga prostorija u domu je doživela veću društvenu promenu kroz vreme, od kuhinje. Prostor koji je nekada imao samo jednu funkciju, sada je postao višenamenski i živo središte druženja za porodicu, prijatelje i gurmane. Kuhinja je često srce svakog doma, mesto gde se stvaraju najlepše uspomene i koje odiše posebnom toplinom.

Počnite od manjih površina – odaberite samo jedan zid sa tapetom, pretvorite dosadni ugao u udoban kutak za ručavanje, obložite zadnju stranu kuhinjskih ormarića tapetom ili dodajte malo vizualnog šarma u svoju ostavu.

Boje za kuhinje trebaju biti sveže, voćne, primamljive, ugodne i tople. Boje koje bude kreativnost i entuzijazam u kuhinji, a u isto vreme otvaraju apetit jesu žuta i narandžasta. Za opušteniju atmosferu, iskoristite mirnije nijanse ovih boja, umesto intenzivnih. Preporučljivo je da vaš izbor budu vodootporne tapete, s obzirom da je kuvanje i pranje u ovoj prostoriji nezaobilazno, a uz to i povećana vlaga u prostoru.

Tapete za spavaću sobu

Odmor je svima potreban. I onim najjačim i najizdržljivijim. S toga je potrebno da prilikom odabira tapeta za spavaću sobu, budete suptilni i pažljivi. Mesto za spavanje i opuštanje ne trpi preveliko eksperimentisanje, kao neki drugi prostori.

Preporučene boje, za toliko svima potreban san, su nijanse sa plavim podtonovima, poput lavande ili plavo-sive. Koristite prigušene tonove i dizajne, kako bi stvorili mirnu i spokojnu atmosferu. Prirodne boje poput svetlo plave, zelene i bele su se pokazale da podstiču osećaj spokoja i opuštanja. Ukoliko želite da malo izađete iz kalupa, izaberite foto tapete inspirisane motivima iz prirode. Zalazak sunca, planinski pejzaž, lišće u šumi i druge scene iz prirode su poznate po tome što izuzetno smiruju, pa su savršen izbor za spavaću sobu.

Ukoliko je u sobi bračni ležaj, najčešće je on i centralni element sobe. Zato je zid iza njega najčešće najbolji izbor za primenu tapeta sa omiljenim motivom. Na ovaj način, naglašava se centralni aspekt bračnog kreveta. Preostale zidove treba ofarbati u neutralnu boju koja odgovara tapetama. Ukoliko je u sobi krevet za jednu osobu, najčešće se zid za tapete bira u zavisnosti od njegovog položaja. Ovaj tip soba se često koriste kao multifunkcionalni prostori, tako da tapete mogu poslužiti kao vizuelna pregrada između različitih delova prostorije.

Koristite meko osvetljenje i izbegavajte svetlo sa plafona, kad god je to moguće. Umesto toga izaberite lampe sa prigušenijim sijalicama ili možda čak sveće.

 • Kids Walls 45880 11.160 RSD

  Dečje tapete KIDS WALLS predstavljaju jednu od kreativnijih i maštovitijih kolekcija nemačkog brenda Marburg.

  Čitava kolekcija i dezeni koji su primenjeni u kolekciji su u smirujućim i u skladnim tonovima, pa je okruženje u kome se beba ili dete nalaze prijateljsko i prijatno. Takođe, motivi na tapetama su tako dizajnirani i osmišljeni da podstiču dečju maštu, kreativnost i pozitivnu atmosferu i toplinu.

 • New Spirit 32701 5.100 RSD

  Transformišite svoje zidove u atraktivan detalj i dodajte individualan pečat prostoru uz NEW SPIRIT kolekciju.

  Uvek samo pravo raspoloženje – šta više možete očekivati od dizajna enterijera? Bez obzira da li su osvežavajuće, umirujuće ili pastelne, nijanse iz kolekcije NEW SPIRIT su fino podešene da ispunjavaju sve vaše zahteve.

 • Eden 47467 6.250 RSD

  Tapete EDEN sa izdašnim cvetnim motivima su već vekovima neprolazni klasik kada je u pitanju dekoracija sa stilom. Čak i u današnje vreme, ovi dezeni obogaćuju unutrašnjost neodoljivim šarmom tradicije u kombinaciji sa modernim motivima.

  EDEN kolekcija ostavlja snažan utisak sa svojih šest cvetnih dezena, svaki u različitom stilu – od romantičnog, pa do minimalističkog i apstraktnog. Kombinovanjem ovih dezena sa koordinirajućim monohromatskim površinama koje podsećaju na tekstil, prugama i pletenicama, postiže se savršen sklad u prostoru.

 • Papis Loveday 33759 15.000 RSD

  Tapete PAPIS LOVEDAY od Marburga predstavljaju kolekciju sa prirodnim tonovima koje možemo naći oko nas u prirodi. Sam naziv ove kolekcije nosi naziv PAPIS LOVEDAY po istoimenom senegalskom manekenu i modnom preduzetniku. Kolekcija je nastala u saradnji sa njim i odiše njegovim duhom i stilom.

Tapete za dečju sobu

Znamo da birate uvek najbolje za vaše dete i razumemo važnost stvaranja bezbednog, prijatnog i podsticajnog okruženja. Pogotovo u njegovoj sobi. Kada planirate dekor za dečju sobu, važno je stvoriti ravnotežu između vizualne privlačnosti sobe i njene funkcionalnosti. Takođe, potrebno je da motivi na tapetama podstiču dečju maštu, kreativnost, pozitivnu atmosferu i toplinu.

Zato birajte nežne, zabavne nijanse poput blago roze, nežno plave, pastelno žute, svetlo zelene ili svetlo braon. Izbegavajte prešarene tapete ili tapete sa mnogo detalja, jer će dekoncentrisati dete, stimulisati njegovo razmišljanje i otežati mu da se odmori. Izaberite temu i motiv koji se lako mogu “ažurirati”. Odnosno, svestran stil koji se jednostavnom promenom detalja, nameštaja ili posteljine može prilagoditi. Neutralne palete boja će vam pružiti najveću fleksibilnost kada je u pitanju dodavanje i menjanje motiva i dizajna, kako vaše dete raste.

Kreirajte jedinstveni prostor koji otkriva kreativni senzibilitet deteta. Dopustite detetu da učestvuje u odabiru tapeta za svoju sobu. To će doprineti da i zidove sobe uključi u svoje “igralište”. Uzmite u obzir i veličinu sobe. Ako imate malu sobu, poželećete da izaberete manje šare ili svetlije boje kako ne biste preplavili prostor. Ako imate veliku sobu, definitivno možete biti hrabriji u odabiru većih šara ili čak murala.

Naša Kids Walls kolekcija tapeta zadovoljava širok spektar ukusa. Od klasičnog i bezvremenskog dizajna do trendi i zabavnih dezena. U ponudi su motivi životinja, biljaka, aviona i drugih letećih objekata, automobila ali i klasični motivi pruga i geometrijskih elemenata. Sve što je potrebno da dečju sobu pretvorite u beskrajni svemir, avanturističku džunglu ili čaroliju mitskih stvorenja.

Potragu za tapetama, za određenu prostoriju u domu, može vam olakšati neko od opštih, nepisanih pravila. Uskladite ih sa svojim stilom i željama, kako biste bili zadovoljni efektom koji ste želeli postići.

Tapete za dnevnu sobu

Tapete su se vratile na velika vrata. Ponovo postaju neizostavan trend u dizajnu svakog prostora. Neki od razloga su to da su svestrane (gotovo jednako kao i boje), lako prilagodljive svakom zidu, cenovno pristupačne, a njihova primena je jednostavnija nego ikad pre (kao i skidanje). Napredak u tehnologiji štampe sada omogućava izradu bilo koje teksture, dezena ili 3D umetnosti na tapetama.

Ne zaboravite da posao postavljanja vaših izabranih tapeta, prepustite profesionalcima. Naš iskusan tim vam je na raspolaganju od momenta izbora i naručivanja do momenta postizanja željenog izgleda vaših zidova.

Kako izabrati prave tapete za vaš prostor?

Ostavite odgovor

Korpa
Close Lista želja
Close Nedavno pregledano
Uporedi artikle (0 proizvoda)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Kategorije