fbpx

Trendovi boja za 2024. godinu

U saradnji sa našim partnerom San Marco, predstavljamo vam trendove boja za 2024. godinu.

Nove trendove u svetu boja karakteriše, pre svega, prisustvo više svetlosti, vitalnosti i opuštenosti u prostoru. Oni sada komuniciraju i sa podovima i spoljašnjim prostorima, u isto vreme vodeći nas na uzbudljivo putovanje u digitalni svet.
Istraživanje koje je sproveo brend San Marco, rezultiralo je razvojem i proširenjem paleta identifikovanih prošle godine, pri čemu su neke boje potvrđene zajedno sa novim. Na taj način definisane su četiri palete boja odnosno četiri priče koje nam otvaraju vrata aktuelnostima u industriji boja za ovu godinu.

U pitanju su: „Prolećna bašta”, „Nežna čistoća“, „Digitalna senzualnost“ i „Lepota svetlosti“.

Prolećna bašta

Prva identifikovana paleta “Spring Garden” budi sva čula, puni ih novom energijom i osećajem veselog i lagodnog raspoloženja. Opažamo određene sličnosti sa prethodnom paletom Seoska bašta – „Bucolic Garden”, međutim, boje koje je čine postaju zasićenije, kao što su zelena i žuta, koje obasjavaju sve ostale boje. Kod podova dominiraju neutralni ali topli akcenti; mekano žute i zelene nijanse.

1.400 RSD
800 RSD

Nežna čistoća

U paleti “Soft Purity” se nebo i zemlja stapaju stvarajući sanjive, bajkovite ambijente koje karakterišu meke, taktilne površine na kojima se svetlost igra. Plava još uvek dominira, ovog puta zajedno sa crvenom, ali obe su transformisane visokim procentom bele koja ih čini toplijim i intimnijim. Za spoljašnje zidove, fokus je na delikatnim bojama poput ružičastih i plavih tonova.

1.400 RSD

Digitalna senzualnost

Trend “Digital Sensorial” prenosi svet digitalnog u unutrašnji prostor. Digitalni svet više nije ograničen samo na ekran, već preuzima površine i predmete, stvarajući fluidan i kreativan ambijent. Paleta se sastoji od vibrantnih ljubičastih tonova, žutih koje se graniče sa zelenom i zelenih koje su osvetljene kako bi omogućile ukrštanje sa neutralnijim i tradicionalnijim nijansama.

2.400 RSD
1.400 RSD
800 RSD

Lepota svetlosti

Poslednji trend “Light Beauty” je obeležen čvrstim vezama sa zemljom: bilo da je reč o cigli, okru ili terakoti. Međutim, paleta boja je obogaćena i svetlo plavo-ljubičastom koja je osvetljava, transformišući narandžastu u crvenu boju koja deluje kao opozit prema drugim nijansama. Predlog za podne obloge je delikatna i intrigantna biserno siva koja skriva nijanse više tonova.

1.100 RSD
3.500 RSD
2.400 RSD

Projekat Trendovi boja 2024 je pružio priliku našim partnerima iz San Marca da izbegnu lake senzacionalističke prečice kroz prisilna lansiranja novih paleta. Ovo je bio sveobuhvatni i veoma interesantan projekat i retka prilika za prenošenje ideje da svet boja konstantno evoluira i napreduje. U ovoj specifičnoj „industriji” nekada su promene radikalnog pravca neophodne kako bi industrija izdržala test vremena i bila uvek inovativna.

Mi u Artecu želimo da svakom klijentu pružimo originalna rešenja za tumačenje trendova u dizajnu enterijera, pritom da svako zadrži svoj ukus i ličnost, kao i smernice i alate za stvaranje harmoničnih i uravnoteženih prostora koji su uvek jedinstveni i živopisni.

Bilo koji od pomenutih trendova da odaberete, nećete pogrešiti. Naši partneri iz brenda San Marco neguju asortiman u skladu sa aktuelnostima u svetu boja i dekoracija, uz proveren, italijanski kvalitet.Top of Form

Korpa
Close Lista želja
Close Nedavno pregledano
Uporedi artikle (0 proizvoda)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Kategorije